#1 před 3 lety

simon
Člen

XML-RPC request

Zdravim, resim webovou sluzbu pomoci XML-RPC. Nechci ji zpristupnovat kazdemu ale pouze tomu kdo si necha pro svuj server vygenerovat dany API klic. Ted jsem vsak narazil na problem. Jak zjistim z jakeho serveru prisel pozadavek? Kdyz to testuji na localu tak mi v requestu zadny referrer nechodi.
Predem diky.

#2 před 3 lety

Wosonj
Člen

Re: XML-RPC request

Nenapada mne, jak by vubec sel referer vyuzit u XML-RPC, ale to je celkem jedno – dulezite je, ze referer se da jednoduse podvrhnout, pripadne se nemusi odesilat. Takze stavet na nem cokoliv je chyba.

Na tvem miste bych pouzil $_SERVER['REMOTE_ADDR'], kde je IP adresa serveru. A pak muzes mit v ulozisti seznam adres, ze kterych smeji klienti pristupovat, pripadne muzes generovat klientske klice treba takto:

$api_key=md5($_SERVER['REMOTE_ADDR'].'magic');

a obdobne overovat – pak nemusis nikde nic ukladat.

Pozor, neni to ani univerzalni ani stoprocentni reseni – namatkou klient muze pouzivat vice serveru s vice IP, stejne tak klic muze pouzit kdokoliv na serveru se stejnou IP. Ale predpokladam, ze to pro neresis pro banku…

Editoval Wosonj (6. 1. 2009 18:56)

hledáme zkušené programátory v PHP / Nette: http://www.twobits.cz/volna-mista/

#3 před 3 lety

simon
Člen

Diky za radu.
Jeste se chci zeptat, neni mi jasne to generovani klice. na svych strankach mam jednoduchy formular, kam zada uzivatel adresu jeho serveru, treba http://www.mojestranka.com/…ateldat.html

Ja si z toho dokazu vytahnout http://www.mojestranka.com, ale jak pak zjistim IP adresu toho serveru?
Predem diky.

#4 před 3 lety

danaketh
Člen

$ip = gethostbyname('www.example.com');

Editoval danaketh (6. 1. 2009 19:22)

Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders.

#5 před 3 lety

SniperCZE
Člen

<?php
echo gethostbyname("www.example.com");
?>

Pozor na to, ze:

• Hostname je bez protokolu
  • Jedna IP muze patrit vic webum (klasicky hostingy)
  • Jeden hostname muze vest na vic IP

Btw slo by, aby forum bralo i jednoradkovy kody a nemuselo bejt <?php a ?> na novy radce?

Editoval SniperCZE (6. 1. 2009 19:25)

#6 před 3 lety

danaketh
Člen

SniperCZE napsal(a):

• Jeden hostname muze vest na vic IP

Pak by šlo použít

$ip = gethostbynamel('www.example.com');
print_r($ip);

viz dokumentace PHP.

Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders.

#7 před 3 lety

simon
Člen

super diky, vyzkousim!
Tohle forum zacinam mit rad.

Zápatí