#1 17. 1. 2009 20:19

Jakub Šulák
Člen
Místo: Brno
Web

Kombinace softwaru k vývoji v PHP

Zdravím, chci se zeptat, co používáte, případně byste mohli doporučit na tento postup:

1. vývoj aplikací probíhá v nějakém IDE (nyní NetBeans)
  2. soubory projektu by měly být uloženy na lokále (lokálním serveru) se správou verzí (takže SVN – SVN na serveru není povoleno)
  3. jednou za čas by se měl vytvořit build a rozeslat jej na několik serverů přes FTP.
  4. s tím že aplikační logika se vyvíjí jen jedna, zatímco šablony jsou samozřejmě rozdílné.

Je asi více možností, ale máte někdo s nějakou osobní zkušenost?

Požadavky:

• jednoduchost používání
  • dostupnost pro windows

Díky

#2 18. 1. 2009 15:56

phx
Moderator
Místo: HK
Web

Re: Kombinace softwaru k vývoji v PHP

Osobne ted vyvijim pod Windows, ale delal jsem i jeden cas pod Linuxem. Nejen kuli tomu mam virtualni masinu (Debian na VmWare) na ktere mi bezi DB + apache na ktere vyvijim. Ve win/linux mam jen nasdilena data (document_root) pro virtualni stroj.

Jinak Eclipse. Ted jsem rozjel SVN na lokalu (ne virtualu), ale rad bych to rozjel jeste nekde na netu (hostmonster.com).

Vyhody: Nainstaluji VmWare, Eclipse, nasdilim document_root a mohu vyvijet temer kdekolik. Navic se zdokonaluji v konfiguraci linuxu:)

Nevyhody: Kapku mensi rychlost. DB je pouze ve virtualni masine:( Zalohovani nic moc, ale to je spise lenost to nastavit do nejakeho casovace. Pokud rozjedu SVN na webu tak by to mohlo byt dostacujici zalohovani. Otazka je pak jen bezpecnost dat na nejakem serveru na netu:(

Edit: ach ta cestina.

Editoval phx (19. 1. 2009 12:26)

#3 18. 1. 2009 17:03

simon
Člen

Vyvýjím na linuxu (kubuntu 8.10 kde 4.1.3), používám netbeans 6.5 s integrovanym SVN (momentalne na assembla.com, ale prejdu na hostmonster), v netbeans mam jeste integrovany visual paradigm pro navrh databazi. obrovska vyhoda je ze mam na localu stejne nastaveni jako na produkcnim serveru, takze se nemusim desit toho co zas nebude fungovat. vse je rychle a stabilni. nevyhoda je ze obcas musim prepnout do windows abych otestoval design v IE6/7…

#4 18. 1. 2009 17:45

wasil
Člen

Když vyvíjím na notebooku kde mám linuxy tak pro kontrolu v IEčkach použiji virtuální mašinu Virtual Box

Editoval wasil (19. 1. 2009 18:40)

#5 18. 1. 2009 17:51

simon
Člen

diky za tip vyzkousim. ja mam XPcka jeste na hry a na specializovany programy ktery nejdou pod linuxem

#6 18. 1. 2009 18:14

Jakub Šulák
Člen
Web

Hlavně teď ale řeším problém, jak umisťovat zdrojáky na produkční servery (tak jak jsem psal výše). Tedy hromadně rozeslat přes FTP třeba na 100 serverů nový zdroják.

#7 18. 1. 2009 18:51

danaketh
Člen
Místo: Praha
Web

Jakub Šulák napsal(a):

Hlavně teď ale řeším problém, jak umisťovat zdrojáky na produkční servery (tak jak jsem psal výše). Tedy hromadně rozeslat přes FTP třeba na 100 serverů nový zdroják.

Upload archivu na server a přes SSH rozbalit. Nejsnazší způsob, u nás bohužel nepoužitelný, vyjma vlastních serverů. Nebo uploadovat na jeden a ostatním serverům říct ať si scripty stáhnou, třeba přes rsync (opět u nás nepoužitelné).

Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders.

#8 18. 1. 2009 20:31

simon
Člen

Jakub Šulák napsal(a):

jo to je problem,zatim jsem ho nevyresil.

#9 18. 1. 2009 22:11

Tomik
Nette Evangelist
Místo: Roztoky
Web

Nusphere PHPEd. SVN zatím nemám, ale plánuju. Asi neveřejně na Google Code. Jinak aktualizaci řeším přes SSH (mám jej dokoupené – ale je to pěkně na pytel, že není v základní nabídce).

Jinak velké OT: Každý vývojář by měl vědět, že vyvíjí, nikoli, že vyvýjí. http://www.pravidla.cz/hledej.php?… :) Neberte to jako buzeraci, ale rve mi to oči.

#10 19. 1. 2009 1:19

wasil
Člen

Tj. v poradku diky, cestina je hodne velkej handicap, taky sem se nad tim pozastavoval, ale pak sem to umazal a opsal jak to psal kolega vyse :))

#11 19. 1. 2009 8:58

simon
Člen

Ja myslel ze Google Code je pouze verejny. Jak udelam abych tam to SVN mel neverejne?

#12 19. 1. 2009 11:06

Wosonj
Člen
Web

jestli potrebujes uploadovat na 100 serveru (a nelze tam spustit ssh), tak bych to resil nejakym skriptovatelnym ftp – kuprikladu tim, co je v linuxovych shellech. Mam takhle treba udelany skript na zalohy, kdy se pravidelne spusti skript, ktery zabali data do archivu a odesle na FTP. Myslim neni velky problem udelat skript, ktery ti vezme prihlasovaci udaje z nejake databaze a postupne to tam vsechno rozesle, dokonce vcetne osetreni chybovych stavu. Koneckoncu pri dobre konfiguraci by ten skript sel napsat i primo v PHP…

hledáme zkušené programátory v PHP / Nette: http://www.twobits.cz/volna-mista/

Zápatí