#1 před 3 lety

iwhy
Člen

Organizovaná úprava cudzích aplikácií

Riešim aktuálne jednu situáciu s vývojom aplikácie, resp. jej úpravami…kde kupujeme určitú PHP aplikáciu a potrebujeme v nej robiť, záleží už od konkrétneho prípadu menšie alebo väčšie úpravy. Problém je v tom, že ako zabezpečiť aby pri vydaní aktuálnejšej verzie čo najviac zjednodušiť aplikovanie oných zmien ktoré budú spravené.

Napadá ma nejaké porovnávanie súborov, lenže zatiaľ som sa stretol len s porovnávaním konkrétnych súborov nie celých adresárov, a samozrejme zabezpečiť rozpoznanie nami upraveného kódu (zrejme nejaké komentáre). Existuje nejaké IDE alebo nástroj ktorý toto vie zabezpečiť? Poprípade CVS alebo SVN nám vedia v tomto pomôcť?

#2 před 3 lety

Villem
Člen

Re: Organizovaná úprava cudzích aplikácií

Existuje systém na zprávu zdrojového kodu GIT (http://git-scm.com/), který toto částečně umožnuje. Jenomže takto automatizovaná činnost vyžaduje hodně opatrnosti a testování.

#3 před 3 lety

iwhy
Člen

Vďaka za tip, dalo by sa to použiť

#4 před 3 lety

Villem
Člen

Ted si říkám, že než vás zatěžovat programem, který nemusí uplně každému vyhovovat, tak sem napíšu princip na jakém to pracuje. Který je mimchodem dosti jednoduchý. Určitě znáte pojem patch — rozdílový soubor ---, který lze získat z většiny verzovacích systémů. Takže pokud si vytvoříte patch ze starou verzy aplikace na vaši upravenou verzi obsahuje patch vaše upravy. Pokud se vám podaří jej uspěšně aplikovat na novou verzi aplikace je dosti pravděpodobné, že se aplikace bude chovat podle očekávání.

Takto pracuje už zmíněný GIT. Je dobré, pokud se vám podaří jeden veliký patch rozdělit na sadu menších patchů, protože se pak snadněji řeší kolize.

#5 před 3 lety

iwhy
Člen

GIT mi nakoniec prišiel ako trochu nemotorné riešenie (ale hlavne kvôli mojej lenivosti si ho preštudovať) tak som na to našiel jednoduchý prográmek WinMerge, ktorým sa to dá riešiť ako popisuješ, že sa porovná upravená aplikácia s pôvodnou a vygeneruje sa patch súbor. Bolo by fajn keby som si tie patche, ako si poznamenal, vedel rozdeliť na menšie to už budem musieť robiť ručne podľa funkcie tej či onej modifikácie.

Každopádne vďaka za nasmerovanie!

Zápatí