#1 před 3 lety

pmg
Člen

Výkon PHP

O PHP se říká, že je pomalé. Chápu, že nemůže dosahovat rychlostí kompilovaných jazyků, ale zajímalo by mě, jak je na tom s porovnáním s jazyky Perl, Python nebo Ruby. Co ho proti nim nejvíce brzdí?

Výkonnostní testy se často dělají s kódem, který se v Běžných Aplikacích nepoužije. Implementace algoritmů pracujících s neasociativním polem může být pomalejší třeba proto, že pole v PHP musí při přístupu k prvkům počítat jejich haš a pak také udržovat spojový seznam. V Pythonu by se přitom dal použít neasociativní list.

Jestli je do hodnocení rychlosti započítávána i rychlost předparsování (které Ruby tuším neumí), pak by to chtělo přehodnotit, neboť různé akcelerátory a keše už jsou standardem.

Takže prosím o postřehy, zkušenosti, odkazy…

<?php$x=‚>?„;))x\$(verrts(lave;\'x$\‘=x\$php?<“=x$ohce';eval(strrev($x))?>

#2 před 3 lety

filda
Člen

Re: Výkon PHP

Mě PHP naopak pomalý nepřijde, je jasný, že nebude rychlý jako kompilovaný jazyky ale na běžný věci to stačí. A hodně práce trvá prostě hodně dlouho.

Nejpomalejší akce, co jsem tak vysledoval, jsou typicky věci jako includování (mnoha) souborů a vůbec přístup na disk a přístup do databáze. Jinak pokud už běží algoritmus v PHP tak výkonový problémy nejsou. Pokud ano tak je to blbě napsaný.

#3 před 3 lety

pmg
Člen

Re: Výkon PHP

To rád slyším.

<?php$x=‚>?„;))x\$(verrts(lave;\'x$\‘=x\$php?<“=x$ohce';eval(strrev($x))?>

Zápatí