PHP fóra: Builder | JakPsatWeb | Webtrh
Nejste přihlášen(a)
Zdravim,
potreboval by som spravit jednu vec do CMS. Na stranke sa nachadzaju formulare a ked uzivatel cokolvek v tychto formularoch zmeni, formular neulozi a klikne na ktorykolvek odkaz na stranke tak ho aplikacia upozorni na vykonane zmeny a mal by ich najskor ulozit.
Premyslal som nad tym, ze pri akej kolvek zmene formulara nastavit JS premennu:
changed=TRUE
a sledovat:
$(‚a‘).click(if (changed)…) (alebo sa to da sledovat aj inak???)
Len neviem ako zabezpecit to aby sa premenna zmenila pri zmene formulara.
Dik za kazdu dobre mienenu radu :)
V jQuery by to šlo relativně snadno pomocí:
<script>
var changes = FALSE;
$("input[type='text']").change(function(){
changes = TRUE;
});
</script>
Tím bys měl dostat changes na TRUE pokud se změní některý textový input. Pak při opouštění stránky by mělo stačit tohle.
<script>
$(document).unload(function(){
if (changes == TRUE) {
...nejaky alert jestli fakt opustit/zavřít...
}
});
</script>
Editoval danaketh (5. 6. 2009 12:21)
Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders.
danaketh napsal(a):
<script> var changes = FALSE; $("input[type='text']").change(function(){ changes = TRUE; }); </script>Tím bys měl dostat changes na TRUE pokud se změní některý textový input. Pak při opouštění stránky by mělo stačit tohle.
<script> $(document).unload(function(){ if (changes == TRUE) { ...nejaky alert jestli fakt opustit/zavřít... } }); </script>
Toto vyzera presne na to, co som hladal. Idem to vyskusat. Dik moc :)
danaketh napsal(a):
<script> var changes = FALSE; $("input[type='text']").change(function(){ changes = TRUE; }); </script>Tím bys měl dostat changes na TRUE pokud se změní některý textový input. Pak při opouštění stránky by mělo stačit tohle.
<script> $(document).unload(function(){ if (changes == TRUE) { ...nejaky alert jestli fakt opustit/zavřít... } }); </script>
Este jedna vec, ako vlastne zabranim, aby sa browser presmeroval? Nemozem nic vygooglit a aj ked nieco, tak to nefunguje.
Dik
piler napsal(a):
Este jedna vec, ako vlastne zabranim, aby sa browser presmeroval? Nemozem nic vygooglit a aj ked nieco, tak to nefunguje.
Dik
Jen hádám: nepomůže, když ta funkce po zobrazení alertu vrátí FALSE?
_Martin_ napsal(a):
piler napsal(a):
Dik
Jen hádám: nepomůže, když ta funkce po zobrazení alertu vrátí FALSE?
Vyriesil som to pomocou:
<script>
window.onbeforeunload = function(){
if (changed) {
return 'There are unsaved data!';
}
}
</script>
Ziadne ine riesenie sa mi nepodarilo najst. Toto zatial funguje na 100%…dufam, ze aj bude :)…Kazdopadne dik za rady…pomohlo