#1 před 2 lety

skocourek
Člen

Problém s konfigurací Apache – při načtení PHP nechce nastartovat

Dobrý večer,

mám počítač s Windows 7 Ultimate a snažím se nainstalovat Apache (nejnovější 2.2.14) a PHP (verze 5.3.1). Apache se nainstaluje naprosto v pořádku, nastartuje se HTTP server a bez problému funguje.

Když ovšem nainstaluju PHP, vznikne problém. Jakmile se v httpd.conf objeví řádek LoadModule php5_module ..., Apache odmítá nastartovat a na obrazovce vyskočí „The requested operation has failed“.

Zkoušel jsem už skoro všechno, co mě napadlo – různé cesty instalace, různá lomítka, velká x malá písmenka v cestě a pořád je stejný problém.

Nenapadá někoho nějaké řešení? Díky moc

#2 před 2 lety

vrtak-cz
Nette Evangelist

Re: Problém s konfigurací Apache – při načtení PHP nechce nastartovat

zkoušel jsi i vypínat a zapínat rozšíření PHPka?

Edit: Když jsem ještě používal na windows Apache tak jsem měl podobný problém a byl to problém s MySQL rozšířením pro PHP. Buhužel už nevím o co přesně šlo…

Editoval vrtak-cz (5. 12. 2009 5:00)

Sorry my bad english.
Vrtak-CZ | Ace IT | Osobní Blog | Twitter | LinkedIn | GitHub | Nella Project | Hledáte práci?
„Nastala chyba která neměla nastat“ aneb „Když se chce všechno jde.“

#3 před 2 lety

skocourek
Člen

Vypínat a zapínat rozšíření PHPka mě opravdu nenapadlo. Sedl jsem si tedy k tomu, zkusil všechno zakomentovat a postupně pouštět. A ono to funguje! :) Níže přikládám seznam rozšíření, se kterými můj Apache odmítá nastartovat – to kdyby to někomu pomohlo v budoucnu.

php_mssql.dll
php_oci8.dll
php_oci8_11g.dll
php_pdo_mssql.dll
php_pdo_oci.dll
php_sybase_ct.dll

#4 před 2 lety

Ondřej Mirtes
Moderator

A co error log, neřekne k tomu něco?

#5 před 2 lety

romansklenar
Moderator

Vzpomínám si, že jsem měl kdysi podobný problém. Zjistil jsem, že nějaká extension, kterou jsem používal je závislá na jiné extension a ta musela být načtena dřív než ta první. Jelikož ale v php.ini jsou rozšíření seřazeny podle abecedy, tak to dělalo bordel… bohužel už nevím, které to byly.

#6 před 2 lety

David Grudl
Administrator

Spustí se PHP samotné? Např. PHP.EXE

#7 před 2 lety

Petr Tvaroha
Člen

Já jsem nedávno instaloval Apache 2.0.63 a PHP 5.2.11 na Visty a měl jsem také problém rozchodit nějaké moduly. Nejvíc mě štval modul php_pgsql.dll, až jsem se někde dočetl, že si mám stáhnout PHP 5.2.6 a použít dll z této verze. A od té doby to šlape. Několik modulů jsem vůbec nerozchodil, ale naštěstí je nepotřebuji.

Zápatí